![]() |
Smažené křupavé domácí hranolky |
Ingredience:
1 kg brambory typu C (na porci pro 1 osobu potřebujete 250gr)
1 litr slunečnicový olej
Himalájská nebo mořská sůl
Pracovní postup:
Odškrobení - Brambory oloupeme (pokud máte nové brambory s pěknou slupkou, lze je pouze pořádně umít a slupku na nich nechat), poté je podélně rozřízneme na 4 cca 1cm široké kolečka a ty poté nakrájíme na cca půl centimetrové hranolky. Hranolky přendejte do nádoby s vodou a nechte je cca 30 až 60min odškrobit, poté vodu slejte a nyní je potřeba hranolky osušit. Buď je můžete nechat oschnout v nějakém větším cedníku a nebo je vyskládejte na papírové kuchyňské utěrky a osušte je jimi.
Blanšírování - Větší hrnec naplňte olejem, rozehřejte ho na mírnější teplotu cca 130° C, vložte hranolky, nechte je zhruba 10minut v oleji vařit a poté je vyjměte.
Smažení - Nyní olej nechte rozpálit na maximum, poté hranolky vložte zpět a usmažte dozlatova. Nakonec hranolky po vyjmutí vložte do misky osolte, promíchtejte, znovu osolte a můžete podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat